Uslovi i pravila kupovine

SportsStar webshop – www.sportsstar.me – je internet prodavnica u vlasništvu preduzeća Geo max group d.o.o. sa sjedištem u Ulici Bulevar Miloša Rašovića, 81000 Podgorica, Crna Gora.­­­­­­­

Kupovina preko naše prodajne internet stranice www.sportsstar.me smatra se prodajom na daljinu.

Da biste se registrovali na SportsStar webshop, morate imati najmanje 18 godina.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unešenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da što prije ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese:sportsstar.mne@gmail.com

Registracija korisničkog naloga nije neophodan uslov za kupovinu robe na webshop-u. Registracija kupcu nudi dodatnu pogodnost čuvanja podataka, tako da ih ne mora unositi prilikom pravljenja svake sljedeće porudžbine. Prilikom registracije bićete dužni da kreirate lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijelite je sa drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i porudžbine koje su poručene pod Vašim nalogom.

Sve cijene na SportsStar webshop-u su izražene u eurima i u njih je uračunat PDV i naznačene su uz svaki proizvod.

Fotografije artikala koje su objavljene na sajtu www.sportsstar.me date simbolično i u odnosu na njih postoji mogućnost razlike između stvarnog proizvoda i fotografije (npr.odstupanje u boji) koje neće uticati na specifikaciju samog proizvoda.

Postupak i uslovi kupovine/prodaje robe putem Idea Internet prodavnice definisani su kroz sledeće etape: registracija (nije obavezna), poručivanje, plaćanje, dostava, povrat/reklamacija ili zamjena robe.

Kupac robu kupuje tako što je prvo na njenoj pojedinačnoj stranici „Dodaje u korpu“, a zatim u korpi pregleda, unosi podatke za plaćanje i klikom na “Naručite” prelazi na stranicu za plaćanje i vrši plaćanje.

Nakon zaključenja porudžbine, kupac e-mailom dobija potvrdu porudžbine sa rekapitulacijom svih stavki.

Kupac se obavezuje da će poručene proizvode platiti Visa ili MasterCard karticom.

Račun za robu kupac dobija sa robom i dužan ga je priložiti u slučaju zamjene ili povrata/reklamacije proizvoda.

Kupac ima pravo na povrat robe u sledećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije poručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Pri prijemu robe provjeru ispravnosti porudžbine vrši kupac. Molimo Vas da uporedite primljene artikle sa računom i ukoliko nešto nedostaje odmah javite.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, u obavezi smo da povraćaj vršimo isključivo preko VISA i MasterCard metoda plaćanja, što znači da će banka na naš zahtjev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Kupcu se poručena roba dostavlja na adresu navedenu prilikom pregleda korpe. Dostava je besplatna (na teret prodavca) na teritoriji Crne Gore, a dostavu vrši Pošta Crne Gore. Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se, gruba pogreška u veličini, is l. ) bićemo primorani naplatiti vam troškove ponovnog slanja.

Dostava robe poručene na webshop-u www.sportsstar.me se vrši isključivo na teritoriji Crne Gore.

Kupcu će se isporučiti svi poručeni proizvode koje u trenutku isporuke imamo na zalihama maloprodajnog objekta SportsStar iz kojeg se isporučuje roba na adresu kupca. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti bilo koji od poručenih proizvoda, kontaktiraćemo kupca robe telefonom ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja poručenog proizvoda. Svi ostali poručeni proizvodi biće isporučeni.

Ukoliko nakon prijema robe kupac ustanovi da veličina nije odgovarajuća, ima pravo da artikal zamijeni u roku od 14 dana za drugu veličinu.

Ukoliko nakon prijema robe kupac ustanovi da artikal želi da zamijeni za drugi artikal, koji može biti iste ili veće cjenovne kategorije od prethodno poručenog, potrošač može zamijeniti artikal u roku od 14 dana.

Ukoliko nakon prijema robe kupac istu ne želi da zadrži, ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cijene za predmetnu robu, u roku od 14 dana.
U slučaju kada isporučena roba nije saobrazna ugovoru kupac ima pravo da podnese prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Roba koja se poruči do 17h radnim danima ponedeljak-petak, priprema se i predaje na Poštu sledećeg radnog dana do 11h. Roba koja se poruči vikendom (subota i nedelja) priprema se i šalje na Poštu u utorak do 11h.

Zadržavamo pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila kupovine. Sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila kupovine povlači sa sobom brisanje potrošača iz baze SportsStar webshop-a   i onemogućavanje novih porudžbina.

Zaključivanjem procesa poručivanja robe na SportStar webshop-u kupac potvrđuje da je upoznat sa Uslovima i pravilima kupovine.

Uslovi i pravila kupovine stupaju na snagu 18. 10. 2020. Svaka izmjena Uslova i pravila kupovine biće objavljena na SportsStar webshop-u i stupa na snagu odmah po objavljivanju.